1η Συνεδρία Ψυχικής Υγείας

Ξεκίνησε ο νέος κύκλος ομιλιών σε γονείς από το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών. Η αρχή έγινε στο 32ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών και ομιλητές ήταν η κα. Βιολέττα Κοντούδη ? Σιγάλα, ο κος. Γιάννης Γιαννακόπουλος, η κα. Κωνσταντίνα Κοτσή και η κα. Κατερίνα Κατάτση.

Το θέμα της ομιλίας ήταν «Οικονομική κρίση και Παιδί». Ο κος. Γιαννακόπουλος μίλησε για τα ψυχοσωματικά προβλήματα που παρουσιάζονται στα παιδιά σχολικής ηλικίας, πώς αντιμετωπίζονται και τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς, με ιδιαίτερο σημείο έμφασης στην αποδοχή του γεγονότος ότι τα συμπτώματα αυτά που νιώθουν τα παιδιά είναι πραγματικά και χρήζουν ιατρικής πρώτα και ψυχολογικής, πιθανώς, παρακολούθησης στη συνέχεια. Η κα. Σιγάλα μίλησε για την φυσιολογική εξέλιξη ενός παιδιού και πώς αυτή μπορεί να επηρεαστεί από το άγχος που βιώνουν οι γονείς μέσα στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης και των αλλαγών που αυτή επιφέρει τόσο στην ψυχολογία των γονέων όσο και στα πρακτικά θέματα της καθημερινής ζωής της οικογένειας. Στη συνέχεια, η κα. Κοτσή υλοποίησε δύο βιωματικές ασκήσεις με τη συμμετοχή των γονέων όπου έγινε εμφανής η τάση των γονέων να κρίνουν κάποια πράγματα σε σχέση με τα παιδιά και το περιβάλλον τους μόνο κατά το φαίνεσθαι καθώς και ότι, δυστυχώς, έχουμε την τάση να εστιάζουμε σε αρνητικά γεγονότα και χαρακτηριστικά των ανθρώπων γύρω μας. Στο τέλος, ακολούθησαν ερωτήσεις, σχετικά με την διαφορετικότητα των παιδιών, ακόμη και μέσα στην ίδια οικογένεια, τη χρησιμότητα ή μη των «χαρακτηρισμών» προς τα παιδιά, ακόμη και των θετικών κ.λπ.

Η συμμετοχή των γονιών ήταν εντυπωσιακή καθώς ο αριθμός τους ξεπέρασε τα 80 άτομα! Εντυπωσιακή επίσης ήταν και η συμμετοχή τους τόσο στις βιωματικές ασκήσεις όσο και στις ερωτήσεις που ακολούθησαν.

Φωτογραφίες απο την εκδήλωση

DSC00464DSC00463

Εορτολόγιο

Καιρός

Επισκέπτες

Σήμερα0
Από 12/11/125206

Kubik-Rubik Joomla! Extensions