Γαλλοφωνια 2013

Οταν εκφράζεται η μαγεία της μουσικής μέσα απο τα λόγια ένος γαλλικού τραγουδιού, εκφρασμένο από τους μαθητές της Στ τάξης.

 

 

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» και ένα «μπράβο» θα ήθελα να δώσω στους μαθητές της ΣΤ? τάξης και τους δασκάλους του σχολείου μας. Η συνεργασία και η αγάπη πέτυχαν μια Πανελλήνια Νίκη μεταξύ 4.000 σχολείων. Με θέατρο, τραγούδι, χορό, αποδεικνύουμε πως και ένα επαρχιακό δημόσιο σχολείο μπορεί να τα καταφέρει αν οι άνθρωποι του ενωμένοι εργάζονται, παρά την δύσκολη εποχή που ζούμε. Καμία οικονομική κρίση δεν σταματά την ελπίδα που έρχεται από τη νέα γενιά αν αυτή αγωνίζεται και εμπνέεται στον χώρο της παιδείας.

Για το Πανελλήνιο βραβείο Γαλλοφωνίας που απονέμεται στο σχολείο μας στην κατηγορία video από το Γαλλικό Ινστιτούτο στις 20 Μαρτίου στην Αθήνα θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω: την καθηγήτρια γαλλικών κυρία Μαρία Κουμπούρα που ενέπνευσε τα παιδιά της ΣΤ2 τάξης να δημιουργήσουν σενάρια και στην συνέχεια αυτό του Αλέξανδρου Τσουκαλά έγινε ποίημα από όλους τους μαθητές, την καθηγήτρια μουσικολογίας κυρία Εύη Βέρρα που μελοποίησε και δίδαξε το τραγούδι , την γυμνάστρια-χορογράφο κυρία Έφη Μυλωνά που δίδαξε το γαλλικό τραγούδι ως χορό, την καθηγήτρια θεατρολογίας κυρία Δήμητρα Μπακοθανάση που δίδαξε κίνηση, υποκριτική και βιντεοσκόπησε με δικά της μέσα, την καθηγήτρια εικαστικών κυρία Νάντια Στεφανοπούλου για τον σχεδιασμό του πύργου του Άιφελ, την καθηγήτρια πληροφορικής κυρία Μαρία Μπαριτάκη για την ηχογράφηση και την παραγωγή του video, τέλος όλους τους δασκάλους του 32ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας που βοήθησαν να γυριστεί το video μέσα στους χώρους του σχολείου μας χωρίς να διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του και πάνω απ? όλα τα παιδιά μας που μας χάρισαν χαμόγελο, ελπίδα και φως.

Η Αν. Διευθύντρια,

Παναγιώτα Σωτηροπούλου

 

Φωτογραφίες απο την εκδήλωση

 

P3201568P3201577

 

Εορτολόγιο

Καιρός

Επισκέπτες

Σήμερα0
Από 12/11/125206

Kubik-Rubik Joomla! Extensions