Πληροφορική

Πληροφορική

 

Υπεύθυνη : Σοφία Μαλαγκωνιάρη, καθ. Πληροφορικής ΠΕ19, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

 (σελίδα υπο κατασκευή, δεν έχει ολοκληρωθεί)

 

Α' Τάξη

 

Στην Α τάξη τα παιδιά αρχικά εξοικειώνονται με το να αναγνωρίζουν τις φυσικές μονάδες του υπολογιστή, καθώς και  τον σωστό τρόπο τοποθέτησης του σωματός τους, μπροστά στους υπολογιστές.

Στην συνέχεια μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι με τη χρήση κατάλληλου λογισμικού (ζωγραφίζοντας με το Tux Paint)  τη χρήση του ποντικιού και του πληκτρολογίου. Επίσης μαθαίνουν παίζοντας διάφορα εκπαιδευτικά παιχνίδια (με το Sebran: συνθέτουν εικόνες - πάζλ, αντιστοιχούν αριθμούς με εικόνες, κάνουν τεστ παρατηρητικότητας κ.λ.π).

Το Tux Paint είναι ένα λογισμικό Ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 3 - 12 ετών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει την δυνατότητα στους μικρούς μαθητές/τριες, μέσα απο ένα σύνολο έτοιμων εικόνων (που λέγονται σφραγίδες) από διάφορες κατηγορίες που περιέχει (όπως:ζωάκια, λουλούδια, κάστρα, αυτοκίνητα, ανθρώπους, φρούτα κ.λ.π) να αυτοσχεδιάσουν και να εξασκηθούν στη χρήση του ποντικιού.

Με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Sebran οι μικροί μαθητές/τριες, εξασκούνται στην αναγνώριση του πρώτου γράμματος διαφόρων λέξεων, στην αντιστοίχιση λέξεων με εικόνες, στην μέτρηση αντικειμένων, στην σύνθεση εικόνων, στην βροχή γραμμάτων και σε παιχνίδια μνήμης με εικόνες και κάρτες.

 

 

Β' Τάξη

 

 

 

 

 

 

 

 

Γ' Τάξη

Εορτολόγιο

Καιρός

Επισκέπτες

Σήμερα0
Από 12/11/125206

Kubik-Rubik Joomla! Extensions