Το σχολείο μας

Λίγα λόγια για την ιστορία του σχολείου μας?

Το 32ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας υπήρχε κατά μαρτυρίες παλιών Πατρινών κάπου στο κέντρο της Πάτρας στεγασμένο μαζί με το 10ο (σημερινό) Δημοτικό Σχολείο Πάτρας. Κάποια στιγμή σταμάτησε η λειτουργία του και επανιδρύθηκε σύμφωνα με έγγραφα που βρέθηκαν στα αρχεία του σχολείου μας το σχολικό έτος 1982-1983 ως 3)θέσιο, χωρίς ωστόσο να λειτουργήσει το σχολικό αυτό έτος.

Από τα στοιχεία που υπάρχουν στο Βιβλίο Μητρώου και Προόδου το σχολείο τελικά λειτούργησε το σχολικό έτος 1986-1987 καθώς το συγκεκριμένο έτος εγγράφονται μαθητές σε αυτό. Το σχολείο συστεγαζόταν μαζί με το 33ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας στην οδό Ακρωτηρίου και Λαγκαδά (πλησίον Ιερού Ναού Αναλήψεως) σε διπλή βάρδια ως φιλοξενούμενο. Λόγω των παλαιών και περιορισμένων κτιριακών εγκαταστάσεων κρίθηκε αναγκαία η μετεγκατάσταση του 32ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας και η δημιουργία ενός νέου σχολικού συγκροτήματος. Η λειτουργία του καινούριου κτιρίου του 32ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας ξεκίνησε στις αρχές του 2001 ενώ αρχικά φιλοξενήθηκε και το 33ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας λόγω επισκευών. Στον ίδιο κτιριακό χώρο στεγάζεται και το 21ο Νηπιαγωγείο Πάτρας.

Το σχολείο πλέον σήμερα λειτουργεί ως 12)θέσιο διευρυμένου ωραρίου με δυναμική περίπου 250 μαθητών (μαζί με το νηπιαγωγείο). Παράλληλα έχει επιλεγεί ως ένα εκ των τριών πιλοτικών δημοτικών σχολείων στον Νομό Αχαΐας (προγράμματα Νέου Σχολείου). Το σημερινό 32ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας μαζί με το 21ο Νηπιαγωγείο Πάτρας είναι δύο σύγχρονα σχολεία ευρωπαϊκών προδιαγραφών με άρτια εξοπλισμένους χώρους και με ένα έμψυχο ανθρώπινο δυναμικό, δασκάλων και μαθητών, που αξιοποιεί τις νέες εκπαιδευτικές μεθόδους (εκπαιδευτικά προγράμματα, συνεργασία με το εξωτερικό---Comenius/e-Twinning, εργαστήρια πληροφορικής). Το νέο πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει μαθήματα θεατρολογίας, μουσικολογίας, εικαστικών, χορού, αθλημάτων και πληροφορικής που πραγματοποιούνται στις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας.

Το σχολείο έχει διακριθεί για προγράμματα αθλητισμού- αγωγής υγείας (Καλλιπάτειρα, στα 5 καλύτερα του Υπουργείου Παιδείας), αθλητικές επιδόσεις των σχολικών ομάδων, προγράμματα Comenius, εθελοντικές προσπάθειες (ΦΛΟΓΑ, Ερυθρός Σταυρός) και καλλιτεχνικές δραστηριότητες (θεατρικές παραστάσεις, ταινία μικρού μήκους) .

Από το σχολικό έτος 1997 - 1998 έως και το 2012 - 2013  Διευθυντής και Πρωτεργάτης του ?νέου 32ου Δημοτικού Σχολείου? είναι ο Κώστας Παπαγεωργόπουλος που μαζί με τους παλιότερους και νεώτερους εκπαιδευτικούς συνεχίζουν να αγωνίζονται για την καλύτερη Δημόσια Εκπαίδευση των παιδιών μας.

Από το 2013 - 2014 έως και σήμερα το σχολείο μας, συνεχίζει την δυναμική του, στο πλαίσιο ενός νέου σχολείου ανοικτό στη μάθηση την γνώση και την κοινωνία, με το κέφι και το μεράκι της Διευθύντριας Πλιάκα Μαρίζας,  της Υ/ντριας Σωτηροπούλου Γιώτας και του Συλλόγου διδασκόντων.

Εορτολόγιο

Καιρός

Επισκέπτες

Σήμερα0
Από 12/11/125206

Kubik-Rubik Joomla! Extensions